DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Waterpolo

Waterpolo in de jeugd bij DWT

terug
Lees hier alles over jeugd waterpolo bij DWT!

Bij de waterpolojeugd hebben we een leuke groep sporters en enthousiaste trainers en coaches op de kant staan! Alle trainers doen zelf ook waterpolo en dragen ze de kennis over op de kinderen.

De meeste kinderen trainen twee keer in de week en spelen daarnaast een wedstrijd. Verder organiseren we leuke activiteiten door het jaar heen; zoals deelname aan het Snippentoernooi in september, kerstfeest met eten en vrij zwemmen en organiseren wij zelf een groot toernooi met Pinksteren. Als afsluiter van het jaar gaan we met de hele club 2 nachtjes op jeugdkamp.

De jongste jeugd van DWT begint bij minipolo je traint 1 keer in de week op zondag. Je leert hier om plezier te krijgen in het water en met spelenderwijs gevoel te krijgen met de bal. Deze groep heeft nog geen vaste competitie, maar gaat af en toe naar een minipolotoernooitjes in de regio. Deze zijn op zondagmiddag en daar speel je dan 3 of 4 korte wedstrijdjes.

De oudere kinderen zitten in de E-jeugd of pupillen onder 11. Deze groep traint 2 keer in de week op dinsdag en zondag en gaat competitie spelen op zaterdagmiddag/avond. Dat zijn ongeveer 20 wedstrijden in de periode van eind september tot en met april. Je leert bij onder 11 verder de techniek van het gooien en zwemmen. Een prima groep om ook nog met waterpolo te beginnen.

Bij pupillen onder 13 ga je verder met de techniek oefenen en ga je tactieken leren om in de wedstrijden toe te passen. Deze groep traint ook op dinsdag en zondag. Als je in deze groep start, moet je waarschijnlijk eerst een periode trainen voor je wedstrijden kunt gaan spelen, tenzij je al kan waterpoloen.

Tot slot speel je in aspiranten onder 15 dan het laatste jaartje gemengd. Je traint op dinsdag & zondag je gaat verder met de tactiek oefenen en wordt steeds beter in het spelletje, je krijgt spelinzicht en hier begin je soms in te vallen bij volwassenwedstrijden, als je dat zelf leuk vindt.

Daarna ga je naar aspiranten onder 17 jongens of aspiranten onder 17 meiden. Deze teams hebben we niet altijd op de vereniging en het hangt af van hoeveel meiden en jongens we hebben. Als het team er niet is, dan mag je al door naar de heren en dames waar je in de teams wordt opgevangen en begeleid tot volwaardige polospeler.

Enthousiast geworden? Kom een keertje kijken, de eerste 4 trainingen zijn gratis!

Contact: jeugdwaterpolo@dwt-haarlem.nl