DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem

Algemeen

Over DWT
Zwemvereniging De Watertrappers (DWT) heeft een rijke historie. Opgericht als St. Bavo op 30 december 1930, en nooit gefuseerd, is DWT nu al ruim 92 jaar de leukste en gezelligste zwemvereniging van Haarlem.

Bij ons raken de kleintjes al snel watervrij en halen ze hun A, B en C diploma's. Daarna kunnen de echte waterratten natuurlijk nog meer diploma's halen – de zwemvaardigheden – of maken ze van hun hobby een sport. Bij DWT kun je na het leszwemmen doorstromen naar waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen.

Sportiviteit en gezelligheid

Bij DWT staan sportiviteit en gezelligheid voorop. Na de prestaties duikt jong en oud vaak nog even het clubhuis in voor een drankje en een praatje. Bekijk ook eens www.dewatertrappers.nl, het archief met clubbladen van lang geleden en de editie van vorige maand.

Wij drijven op vrijwilligers

We zijn trots dat DWT volledig draait op enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten zich met hart en ziel in voor de club: als tijdwaarnemer, jurylid, scheidsrechter, clubhuiscommissielid en noem maar op. Ook al onze zwemlesgevers en trainers zetten zich geheel belangeloos in om DWT de sportieve gezellige club te laten zijn die het nu is. Alleen onze hoofdtrainers en uurleiders krijgen een kleine vergoeding. Wil je iets betekenen voor DWT? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator.

Investeren in opleidingen

DWT investeert continu in opleidingen van het vrijwilligerskader. Onze gediplomeerde trainers en lesgevers kunnen daardoor trainingen en zwemlessen aanbieden van een goed niveau . Ook investeren we in EHBO-opleidingen en hebben we goed contact met de zwembadmedewerkers van de SRO, de organisatie die het Boerhaavebad beheert.

Veiligheid en vertrouwen

Alle vrijwilligers die langs de badrand staan bij DWT hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) af moeten geven, wat bijdraagt aan een zo veilig mogelijke zwemomgeving. Mocht er onverhoopt iets gebeuren bij DWT waar je je onprettig bij voelt, dan kun je terecht bij ons vertrouwenspersoon.