DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem
Waterpolo bij DWT
DWT heeft waterpoloteams voor alle leeftijden We hebben een flink aantal teams voor dames en heren die spelen in Regio MidWest. Bovendien hebben we een spartelende kweekvijver vol minipoloƫrs, pupillen en aspiranten. Waterpolo is dus een sport waarmee je jong kunt beginnen en vele jaren door kunt blijven gaan! Actief, spetterend en vol actie!

Minipolo en Pupillen <11

Als je jonger bent dan acht jaar, speel je minipolo. Je speelt in de breedte van het zwembad, je kunt staan en je mag de bal met twee handen overgooien naar anderen in je team. Natuurlijk probeer je te scoren in het doel van de tegenstander!

De minipolo en de Pupillen <11 trainen samen. Dit zijn twee groepen: minipolo is voor zes- en zevenjarigen en Pupillen <11 voor acht- tot tienjarigen. Het verschil is dat de pupillen wedstrijden spelen in de zaterdagcompetitie. Voor de minipolo worden er zowel bij DWT als bij andere verenigingen op zondag minipolotoernooien georganiseerd. Een paar keer per jaar ga je een dagje op toernooi bij een andere club.

  • Kom eens langs op een training om te ontdekken of waterpolo jouw sport is!
  • Neem dan ook je vriendjes en vriendinnetjes mee, want met z'n allen is het nog veel leuker!
  • Wist je dat je de eerste vier keer gratis mag meetrainen?
  • En dat je bij DWT ook andere leuke dingen doet zoals jeugdkamp, speurtocht en dropping?

Pupillen <13 & Aspiranten <15

Onze Pupillen <13 en Aspiranten <15 spelen in competitieverband in Regio MidWest. Tijdens de trainingen leer je steeds beter zwemmen met de bal, vangen en gooien en natuurlijk leer je verschillende tactieken. Voor de beginners houden we eens in de zoveel tijd een spelregelmiddag om de spelregels beter onder de knie te krijgen.

Senioren

Op dit moment zijn er twee damesteams bij DWT. Dames 1 speelt in de 2e klasse van Regio MidWest. Het tweede team speelt in de 3e klasse van de regio. Er zijn vier herenteams die meespelen in de competitie. Heren 1 speelt in de 1e klasse van Regio MidWest. Het niveau van de overige teams varieert van de 2e klasse regio tot de 4e klasse regio.