DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem
Wie lest er nou niet bij ons?
DWT bestaat sinds 1930. In de club zit heel veel zwemleskennis en -ervaring. Dat blijkt duidelijk uit de prestaties van de andere DWT-onderdelen. Honderden, misschien wel duizenden kinderen én volwassenen werden bij ons de zwemkunst machtig. Geboren en getogen DWT'ers hebben er goede herinneringen aan. Vrijwilligers, hun hele leven al zwementhousiast, vinden het leuk hun kennis over te dragen. De meesten hebben een elementair lesgevers diploma, niveau 2 of 3. Ze weten precies hoe je zo plezierig mogelijk leert zwemmen. Vaak krijgen ze assistentie van enthousiaste moeders en vaders, maar ook van jongeren uit de sportsector.

Lekker spelen!

Kijkt u als ouder vanaf de badrand naar uw kind, lijkt het net alsof wij ze alleen maar laten spelen! Dan weten wij dat we het goed doen: een speelse aanpak heeft het grootste effect. Spelenderwijs zwemmen, daar gaan we voor. Watergewenning is het eerste wat wij doen. Uw kind is dan niet meer bang voor water en leert drijven. Pas dán beginnen we aan de zwemslagen. Natuurlijk leert de één sneller dan de ander. Wij vinden het heel belangrijk dat uw kind de kans krijgt in eigen tempo te leren. Voortgang forceren is zinloos: eigen manier en plezier staan voorop!

Zwemdiploma's: zwem-ABC

Moderne zwembaden hebben glijbanen, waterstromen en golfslag... U wilt graag dat uw kind zich hier vermaakt. Maar wel veilig!  Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen niet of te weinig zwemveilig waren en te vroeg stopten met hun zwemdiploma. Een kind heet pas zwemvaardig te zijn na het behalen van het C-diploma. Daarom bieden wij het volledige ABC pakket. 

Kinderen kunnen starten bij ons vanaf 4 jaar. Wij hanteren een complete lesmethode met een gestructureerd programma en een overzichtelijk leerlingvolgmethode. Door het ontvangen van stickers krijgt u zo ook inzichtelijk waar uw kind zich op dat moment bevindt in het zwemproces. Bij de introductieles ontvangt uw kind een badmuts en duikbril. Er wordt gezwommen met zogeheten zoomers. Dit allemaal om het zwemgevoel en zwemplezier te bevorderen. 

En door!
Na het behalen van je zwemdiploma ga je natuurlijk voor Zwemvaardigheidsdiploma's 1, 2 en 3. In dit programma leer je je nog soepeler door het water bewegen. Ook leer je allerlei zwemvormen. Zo maken we je enthousiast voor de drie zwemsporten die je bij DWT kunt doen. Kies maar!

  • Houd je van muziek en ritme? Dansen in het water? Ga synchroonzwemmen!
  • Wil je steeds sneller? Jezelf voorbij? Jouw sport is Wedstrijdzwemmen!
  • Lekker gezellig ballen? Actie in teamverband? Waterpolo!

Zwemles voor volwassenen
Op vrijdagavond is er een speciaal uur waarin we volwassenen leren zwemmen. Deze les geven we in een apart gedeelte van het bad tijdens het 'Uur U'. In dit uur trekken alleen volwassenen baantjes. Dus in alle rust en in een zeer klein groepsverband leert ook ú zwemmen.