DWT, de gezelligste zwemclub van Haarlem
Leren zwemmen met Superspetters
DWT kiest voor de KNZB Zwemlesmethode

Bij DWT leren kinderen zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters

Het plezier voor kinderen staat voorop en kinderen zijn sneller zwemvaardig. 

De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Op de website van SuperSpetters staat dat als kinderen 2x per week zwemles krijgen, ze al in 10 maanden hun diploma kunnen halen. Omdat wij slechts een maal per week zwemles aanbieden, geldt dan voor ons niet. Onze verwachting is dat het traject niet langer zal duren dan het Zwem-ABC.

 

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriƫntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

In deze nieuwe methode maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (korte flippers). Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet. 

Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Zwem-ABC.

 

Communicatie

De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetter zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Donald Duck volgen. En met stickers worden ze beloond als ze weer een onderdeel beheersen. Op de website www.superspetters.nl staan nog meer zwemverhalen en kunnen ouders/verzorgers terecht voor informatie over de vorderingen van het kind.  

De ouders worden op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun kind.

 

De SuperSpetters zwemlessen zijn sinds 1-1-2016. Aanmelden kan via ons formulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met leszwemmen DWT op: leszwemmen@dwt-haarlem.nl