Wedstrijdzwemmen: De snelste wint

Saai baantjes zwemmen? Mooi niet! Wedstrijdzwemmen is een afwisselende en uitdagende sport. Ervaren trainers verbeteren je conditie en je techniek van alle zwemslagen. Tijdens wedstrijden

probeer je sneller te zwemmen dan je leeftijdgenoten en je persoonlijk record te verbeteren! Kom gewoon een keer meetrainen, dan zie je het zelf!

Training
Je kunt bij ons zeven dagen in de week op verschillende tijden trainen. Als je in de A+ selectie zit kun je 7,5 uur zwem- en 2,5 uur landtraining doen.  Lekker intensief, maar toch is wedstrijdzwemmen een sport die weinig blessures kent. De hoofdtrainer beoordeelt op welk niveau je zwemt en aan welke wedstrijden je toe bent. Hij en anderen delen je in bij wedstrijden die passen bij je leeftijd en niveau. Je zwemt in de wedstrijden dus altijd tegen ongeveer even sterke leeftijdgenoten.

Alleen in een team?

kampioen7.jpg

Wedstrijdzwemmen alleen een individuele sport? Natuurlijk telt de prestatie, zoals bij iedere sport. Maar een prestatie is meer dan een snelle tijd alleen. Hoewel wedstrijdzwemmen een individuele sport is, zijn goede prestaties alleen te bereiken als er een goede teamgeest in de groep is.

Wedstrijden
Borstcrawl, schoolslag, rugcrawl, vlinderslag of wisselslag: een combinatie van al die slagen. Altijd geldt: de snelste wint! Het is een schitterend gevoel om als eerste de kant aan te tikken en ook nog een medaille te winnen. Maar… om zo hard mogelijk te zwemmen moet je natuurlijk veel trainen.

Onze zwemselectie variëert in leeftijd van 6 tot 55 jaar. Er zijn ongeveer 75 zwemmers. Ze doen mee met verschillende wedstrijden: de KNZB-zwemcompetitie (D1), minioren-wedstrijden (zeven tot twaalf jaar), meerkampen en limietwedstrijden. De meeste wedstrijden zijn op zondag. In de zomermaanden zijn er ook langebaanwedstrijden in buitenwater.

Heb je interesse stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te kijken in welke selectie je het beste past. Geef in deze mail of je wedstrijden wilt zwemmen, geboortedatum, geslacht door en of je al eerder gezwommen hebt. Op basis hiervan word er een intake gepland. De intakes zijn normaal gesproken op de volgende uren:

Kinderen tot 10 jaar: Maandag 17.00 - 18.00

Jeugd tussen 10 - 20 jaar: Zaterdag 7.15 - 8.45 of zondag 17.30 - 19.00

Masters 20+: Maandag of donderdag ochtend van 06.45 - 07.45